Hišni trojček

24,10  z DDV

Hišni trojček je sestavljen iz izbranih hišnih vin. Vsebuje sauvignon, modro frankinjo in nepogrešljivi rumeni muškat. Izbrana vina so odlična spremljava vsakršni priložnosti in jih lahko spajate z različnimi jedmi.

Sauvignon je nežne limonasto rumene barve z mladostno in sadno cvetico, ki spominja na jabolka, limone in grenivko. Pestra in živahna cvetica se v ustih nadaljuje in naše brbončice razvaja s čistostjo okusov, sočnostjo ter kančkom oljnate teksture. Suho vino, srednjega telesa, s karakterjem, ki v ustih premore harmonično svežino in bogato sortno noto sauvignona. Privlačen sauvignon s prijetnim in dolgim zatonom.

Modra frankinja vino je neprosojne vijolične barve s srednje poudarjeno vendar pestro in mladostno cvetico. Na vonju je zaznati rdeče jagodičevje prepleteno s prijetnimi notami pikantnosti. V ustih občutimo nežno teksturo, sočno sadnost rdečkastih gozdnih sadežev ter rahle note črnega popra, ki izražajo sortno značilnost. Je suho, srednjega do polnega telesa, z živahnimi a uravnoteženimi kislinami, lepo svežino ter nižjo vsebnostjo taninov. Vino s prijetno mehkobo in srednje dolgim zatonom.

Rumeni muškat je nežne limonasto rumene barve, z izjemno sadno in muškatno cvetico, ki spominja na muškatno grozdje, po letu ali dveh pa počasi prerašča v vonj sladkih začimb, mete in medu. Ima bogato telo z izraženo muškatno aromo in oljnato teksturo, ki se v ustih lepo razbohoti. Vino premore dolg harmonični razvoj in lep muškatni zaključek. Zelo popularno kot samostojno vino med ljubitelji slajših vin.

Kategorija: Oznaka:

Opis

Vsebina trojčka: 3 x 0,75 l
Izbrana vina trojčka: Sauvignon 2019, Modra frankinja 2017, Rumeni muškat 2019
Država poreklaSlovenija
RegijaBela krajina