Nežni trojček

30,40  z DDV

Nežni trojček vsebuje vina, posebej izbrana za sladokusce. Sestavljen je iz polsladkega rumenega muškata, nežnega roseja ter sladkega renskega rizlinga pozne trgatve.

Rumeni muškat je nežne limonasto rumene barve, z izjemno sadno in muškatno cvetico, ki spominja na muškatno grozdje, po letu ali dveh pa počasi prerašča v vonj sladkih začimb, mete in medu. Ima bogato telo z izraženo muškatno aromo in oljnato teksturo, ki se v ustih lepo razbohoti. Vino premore dolg harmonični razvoj in lep muškatni zaključek. Zelo popularno kot samostojno vino med ljubitelji slajših vin.

Rose prefinjeno vino, ki se ponaša z vabljivo sadnostjo ter izrazitimi zaznavami rdečih sadežev, jagod, češenj in malin. V ustih deluje prijetno, čisto in harmonično. Suho vino z nežno teksturo ter srednje bogatim telesom, ki premore obilico šarma, pitkosti in mehkobe. Z izredno lepim sadnim pookusom. 

Renski rizling potrgamo v polni zrelosti, ko je grozdje že delno napadeno z žlahtno gnilobo. Take razmere imamo tri ali štirikrat v desetih letih. Gre vsaj za pozno trgatev, a največkrat lahko govorimo kar o izborni trgatvi. Mošt povremo na nižjih temperaturah, da ohrani kraljevske sortne značilnosti, ki spominjajo na zrelo breskev, lipov cvet, ananas z rahlim pridihom rozin, suhega sadja. Renski rizling modra etiketa je tipično srednjega telesa, polnega in kompleksnega okusa. Lepo se ujame s sladicami kot sta jabolčna pita ali sadni sladoled, če ste dovolj drzni pa boste svoje užitke iskali v kombinaciji s pašteto iz gosjih jeter.

Kategorija: Oznaka:

Opis

Vsebina trojčka: 3 x 0,75 l
Izbrana vina trojčka: Rumeni muškat 2019, Rose 2018, Renski rizling 2016
Država poreklaSlovenija
RegijaBela krajina