Ornament trojček

15,10  z DDV

Ornament trojček vsebuje belokranjsko oblečena vina. To so vina in zvrsti, ki so najbolj značilni za naš kraj. Izbrana vina so lahka in sveža.

Vigrednik je bela zvrst pridelana iz belokranjskih belih sort. Vino je nežne zlatorumene barve. Cvetica je mladostna, sadna, srednje poudarjena, diši po grenivkah, limonah, marelicah, tudi kakšen tropski sadež bi se našel. V ustih je vino suho, aromatični naboj iz cvetice se v celoti prenese v usta in se celo okrepi. Lažje, okusno – da, okusno vino! Ena boljših belih zvrsti vstopnega cenovnega razreda.

Metliška črnina PTP je vino pridelano iz modre frankinje, žametne črnine in portugalke. Vino odlikujejo pitnost, lahkotnost in tradicionalna prepoznavnost. Je srednje globoke vijolične barve. Vonj je saden, svež in igriv po rdečih sadežih. Po okusu suho in zelo pitno vino. Servira se pri temp. 12 do 14 stopinj celzija.

Rumeni muškat ornament je nežne limonasto rumene barve. Cvetica ni pretirana, ravno prav zadiši, a izbrano, pestro, po muškatnem grozdju, pasijonki, limeti in cimetu. V ustih je vino slajše, z lepo mero zrelih kislin, srednjega telesa. Okusno, polnejše, daljše vino.

Ni na zalogi

Kategorija: Oznaka:

Opis

Vsebina trojčka: 3x 0,75 l
Izbrana vina trojčka: Vigrednik 2019, Metliška črnina 2019, Rumeni muškat 2018
Država poreklaSlovenija
RegijaBela krajina