Premium trojček

53,60  z DDV

Premium trojček vsebuje skrbno izbrana vina za ljubitelje in poznavalce. Sestavljajo ga belo suho vino – beli pinot, bogato rdeče vino – vicas in macerirana bela zvrst – akord.

Beli pinot  je nežne limonasto rumene barve z diskretno in prefinjeno cvetico, ki diši po jabolkah in limonah ob spremljavi mineralne note lapornatih tal. Zelo dobra, asketska izvedba sorte, ki v Sloveniji ni med najbolj pogostimi. Zaznati je nežen dotik lesa, ki se izrazi v polnosti in zaokroženosti okusa. Harmonično vino z dolgim pookusom ter izraženo eleganco in mehkobo. Vino je 18 mesecevzorelo na finih drožeh v 1700 l sodih iz francoskega hrasta.

Vicas ( VIno CAbarnet Sauvignon) je globoke neprosojne rubinaste barve z odtenki vijolične. Cvetica spominja na rdeče in črne sadeže, v ospredju je izrazit vonj črnega ribeza. Izjemno vino bogatih arom, pestrega okusa in polnega telesa.  Naše brbončice razvaja z bogatim in kompleksnim telesom, mehkobo ter žametno teksturo. Velja za bogato vino močne strukture in se lahko pohvali z izjemnim potencialom staranja.

Akord je zvrst treh belih sort, pridelamo ga dva do trikrat v desetletju. Sestavljajo ga traminec, rumeni muškat ter lokalna kraljevina. Vse sorte hkrati trgamo v njihovi popolni zrelosti. Po drozganju sledi mesec dni maceracije. Po 36 mesecev zorenja v hrastovih sodih vino brez filtracije napolnimo v steklenice. Rezultat je izrazito dišeče vino jantarne barve kompleksnih arom z zelo samosvojim karakterjem. Cvetica je raznolika in spominja na dozorelost, suho sadje, suhe fige, med, karamelo s kančkom lesa. Pomislimo, da nas v ustih čaka nekaj sladkega, a vino je popolnoma suho, krepkega telesa z dolgim pookusom. Izjemna uravnoteženost med intenzivnostjo okusa in prijetno mehkobo. Zelo samosvoje vino, ki mu slogovno težko najdemo par.

Kategorija: Oznaka:

Opis

Vsebina trojčka: 3 x 0,75 l
Izbrana vina trojčka: Beli pinot 2018, Vicas 2013, Akord 2015
Država poreklaSlovenija
RegijaBela krajina