Rdeči trojček

34,40  z DDV

Rdeči trojček vsebuje skrbno izbrana vina za ljubitelje rdečih sort. Sestavljajo ga rose iz modre frankinje, sveža modra frankinja ter elegantni modri pinot.

Rose prefinjeno vino, ki se ponaša z vabljivo sadnostjo ter izrazitimi zaznavami rdečih sadežev, jagod, češenj in malin. V ustih deluje prijetno, čisto in harmonično. Suho vino z nežno teksturo ter srednje bogatim telesom, ki premore obilico šarma, pitkosti in mehkobe. Z izredno lepim sadnim pookusom. 

Modra frankinja vino je neprosojne vijolične barve s srednje poudarjeno vendar pestro in mladostno cvetico. Na vonju je zaznati rdeče jagodičevje prepleteno s prijetnimi notami pikantnosti. V ustih občutimo nežno teksturo, sočno sadnost rdečkastih gozdnih sadežev ter rahle note črnega popra, ki izražajo sortno značilnost. Je suho, srednjega do polnega telesa, z živahnimi a uravnoteženimi kislinami, lepo svežino ter nižjo vsebnostjo taninov. Vino s prijetno mehkobo in srednje dolgim zatonom.

Modri pinot trgamo nekoliko pozneje in samo v dobrih letnikih, ko lahko grozdje popolnoma dozori ter doseže večjo koncentracijo ter optimalno fenolno zrelost. Vretje poteka na temperaturi med 25° in 30° C, maceracija traja tri tedne. Vino zori najmanj 24 mesecev v 225 l hrastovih sodčkih (barikih) od katerih je polovica novih, polovica pa rabljenih. Barva je klasična pinotovska, ne preveč globoka rubinasta z odtenkom opečnate. Cvetica je pestra, fina in sadna. V ospredju je izraženo jagodičevje, predvsem maline, ki prehajajo v nežne note vanilje in kanček usnja. Okus je pester, s prijetnimi zaznavami zrelih jagod ter nežnega dotika lesa. Izjemno vino svilenih in zrelih taninov s poudarjeno eleganco. 

Kategorija: Oznaka:

Opis

Vsebina trojčka: 3 x 0,75 l
Izbrana vina trojčka: Rose 2018, Modra frankinja 2017, Modri pinot bq 2013
Država poreklaSlovenija
RegijaBela krajina