Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov ( ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje.

Splošni pogoji poslovanja urejajo način delovanja spletne trgovine, ki jo upravlja GRAJSKA KLET Lidija Šturm s.p., Trg svobode 4, 8330 Metlika (v nadaljevanju ‘”ponudnik”), pravice in obveznosti ponudnika in obiskovalcev spletne strani ter uporabnikov, ki izvršijo nakup (v nadaljevanju ”kupec”).

PODATKI O PONUDNIKU
GRAJSKA KLET Lidija Šturm s.p.,
Trg svobode 4,
8330 Metlika

Zakoniti zastopnik: Lidija Šturm
Davčna številka: 71498346
DDV zavezanec: DA
IBAN: SI56 0315 2100 0170 372 (SKB d.d.)

DOSTOPNOST INFORMACIJ
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • Identiteto podjetja (ime in sedež ponudnika),
 • Kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s ponudnikom (elektronska pošta, telefon),
 • Bistvene značilnosti blaga,
 • Dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • Pogoje dostave artiklov (stroški, način in rok dostave),
 • Vse cene morajo biti jasno in nedvoumno označene, razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške dostave,
 • Možne načine plačila,
 • Časovno veljavnost ponudbe.

PRIJAVA
Ob registraciji na spletnem mestu si obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte in geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno povezujeta z vnešenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa in se hkrati strinja z vsebino splošnih pogojev poslovanja.

NAROČILA, POTRDITEV NAROČIL
Ko ponudnik prejme naročilo poslano s strani kupca, mu ta nemudoma potrdi prejem naročila. Ta potrditev ne zagotavlja, da je blago na zalogi in da se je pričela odprema blaga. Gre le za obvestilo kupcu, da je ponudnik prejel naročilo in da je stekel postopek preveritve dobavljivosti blaga. Po preverbi o dobavljivosti ponudnik izdobavi blago. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik pošlje potrditev naročila.

CENE
Vse cene na spletni strani vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Znižana cena je znižana redna cena, ki velja za določen ali nedoločen čas.
Vse cene navedene na so cene izdelkov z DDV in ne vsebujejo stroškov pošiljanja. Cena izpisana ob koncu posameznega naročila je sestavljena iz stroška nakupa blaga ter stroškov pošiljanja. Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja cen brez predhodnega obvestila. Veljavna je tista cena, ki je objavljena v trenutku oddaje naročila. Vse cene veljajo samo za elektronsko naročilo izdelkov preko spletne vinoteke.

Ponudnik krije stroške pakiranja in embalaže. Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja cen. Veljavna je tista cena, ki je objavljena na dan naročila t.j. na dan zaključka in oddaje naročila.

Slike izdelkov so simbolične, ni nujno, da odražajo dejansko stanje izdelka v celoti.

NAČIN PLAČILA, DOSTAVA IN STROŠKI DOSTAVE
Ponudnik zagotavlja naslednje načine plačila:

 • Plačilo po predračunu – kupec prejme predračun na naveden elektronski naslov. Po prejetju plačila odpremimo pošiljko.
 • Plačilo prek sistema varnega plačevanja PayPal
 • Plačilo s plačilnimi karticami preko sistema Stripe (Mastercard, Visa )

Dostavo naročenega blaga opravljamo s pogodbenim partnerjem.

Naročeno blago lahko prevzamete tudi osebno na sedežu GRAJSKA KLET Lidija Šturm s.p. (Trg svobode 4, 8330 Metlika).

Za dostavo blaga na območju Slovenije je strošek dostave 5,00€. Za naročila nad skupno vrednostjo nakupa 50,00€ je dostava brezplačna.

Rok dostave naročenega blaga je načeloma 3-4 delovne dni. V kolikor blaga ni na zalogi, ponudnik o tem obvesti kupca in se s kupcem dogovori o dobavnem roku.

V primerih, ko ponudnik pravočasno odpremi naročene izdelke, ponudnik ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca.

Za izgubo ali poškodbo pošiljke odgovarja dostavna služba. Ponudnik v primeru poškodbe ali izgube pošiljke pošlje novo, takoj po obvestilu.

ODSTOP OD NAKUPA, VRAČILO KUPNINE
V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima kupec pravico, da v 15ih dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči, da odstopa od naročila. Kupec lahko blago vrne na podlagi obvestila o odstopu na elektronski naslov vina.sturm@siol.net.
Blago je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Vrnjeno blago mora kupec vrniti nepoškodovano, originalno zapakirano in v nespremenjeni količini ponudniku GRAJSKA KLET Lidija Šturm s.p., Trg svobode 4, 8330 Metlika. Stroške vračila blaga plača kupec.

V kolikor odstopate od naročila, vam po prejemu blaga in pregledu, da je blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini, vrnemo vsa izvršena plačila. Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 15ih dni po prejemu sporočila o odstopu ter vračilu blaga.
Kupec naj ob vračilu blaga priloži račun za blago, osebne podatke ter transakcijski račun, kamor se bo kupnina vrnila.

ZAVRNITEV NAROČILA
Spletna trgovina si pridružuje pravico, da lahko zavrne naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga, ne more izvesti.

REKLAMACIJE
Prizadevamo si za zadovoljstvo naših kupcev, zato vam v primeru, da ste prejeli blago, ki ne ustreza vašim željam ali potrebam, nadomestimo z drugim ali vam na vašo željo vrnemo denar. Nepoškodovano, neuporabljeno in blago v originalni embalaži nam lahko vrnete v roku 15 dni od nakupa na naslov: GRAJSKA KLET Lidija Šturm s.p., Trg svobode 4, 8330 Metlika in vrnili vam bomo kupnino. Možnost vračila ne velja v primeru, da je bila originalna embalaža ali blago uporabljeno.

V primeru, da je paket, v katerem je kupec prejel naročeno blago fizično poškodovan, v njem manjka del naročila ali kaže znake odprtja, mora kupec sporočiti reklamacijo pri dostavni službi in nam v vednost. Skupaj z našim pogodbenim partnerjem bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

VARNOST SPLETNE TRGOVINE
Ponudnik zagotavlja ustrezna tehnološka sredstva in varnostno-zaščitne sisteme, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo ali zlorabo podatkov.

VAROVANJE PODATKOV
Ponudnik GRAJSKA KLET Lidija Šturm s.p. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov. Vsi podatki, pridobljeni prek spletne strani, bodo uporabljeni izključno za potrebe izvedbe naročila in dostave ter pošiljanje ponudb, informativnih gradiv, računov in ostale dokumentacije. Uporabnikovi podatki ne bodo posredovani tretji osebi.
Vaše podatke potrebujemo za nemoten proces izvedbe naročila in morebitnih obvestilih o naročilu.

Za izvedbo nakupa v spletni trgovini potrebujemo naslednje podatke:

 • Ime
 • Priimek
 • Telefon
 • Email naslov
 • Naslov
 • Kraj
 • Poštna številka

Sistem spletne trgovine lahko samodejno zbira še nekatere druge podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika. Kot npr. naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi spletnih strani, ki ste jih obiskali v naši spletni trgovini. Ponudnik te informacije uporablja izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletne trgovine ter za optimizacijo. Uporabnik se z uporabo spletne trgovine s tem strinja.

PRITOŽBE IN SPORI
Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in reševanja morebitnih sporov. Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo s področja varstva potrošnikov.
Uporabnik (kupec) lahko pritožbo odda na e-poštni naslov. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Spletna trgovina si pridružuje pravico do sprememb Splošnih pogojev poslovanja kadarkoli oz. brez predhodnega obvestila.

OPOZORILA
Izdajanje in dostava vina se lahko izvede samo osebam, starejšim od 18 let. Zato mora biti kupec v času oddaje naročila polnoleten. V nasprotnem primeru ponudnik odstopa od pogodbe. Kupec/uporabnik s strinjanjem s splošnimi pogoji potrjuje, da je starejši od 18 let.

Minister za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.

Želimo vam prijetne in ugodne nakupe v naši spletni vinoteki.

Vina ŠTURM

Zadnja sprememba: 22.10.2020