Družina Šturm

Tri generacije: Otmar in Lidija, hčerki (Maša in Valentina) ter Otmarjeva starša (Otmar starejši in Jožica).

Pot do uspeha

Na družinskem posestvu v Beli krajini obdelujemo v okolici Drašičev približno 8 hektarjev vinogradov

Otmar Šturm starejši začne leta 1968 saditi trte in se ljubiteljsko ukvarjati z vinom. Med drugim posadi tudi rumeni muškat, ki takrat v Beli krajini še ni dovoljen. Leta 1983 dobi zanj na mednarodnem ocenjevanju vin v Ljubljani veliko zlato medaljo, kar pomeni potrditev kakovosti njegovega dela in hkrati pomaga rumeni muškat umestiti med priporočene sorte v Beli krajini.

Sedanji gospodar Otmar mlajši prevzame leta 1992, pri svojih 21 letih, dejavnost od očeta in se za razliko od njega v celoti posveti pridelavi vina.

Podobno kot prej očetu z rumenim muškatom, se Otmarju mlajšemu zgodi s tramincem. Leta 1993 kupi od soseda vinograd, ne da bi vedel, da v njem raste ta nedovoljena sorta. Že prvo leto pridela odličen suhi jagodni izbor in vino poimenuje Prepovedan sadež. Zaradi večkrat izkazane kakovosti je traminec od leta 2006 v Beli krajini dovoljena sorta, ime Prepovedan sadež za Šturmove visoke predikate iz traminca pa ostaja.

  • alt
  • alt
  • alt
  • alt

Klet

Vinska klet Šturm z zidanico, ki služi tudi kot degustacijski prostor za najavljene skupine, stoji na vrhu grička na Pleščem vrhu v neposredni bližini Vidošičev pod cerkvijo sv. Ane.