Penine

Obe penini Šturm sta pridelani po klasični metodi. Drugo vrenje, zaradi katerega osnovno mirno vino postane penina, ter nadaljno zorenje penečega vina, torej potekata v vsaki steklenici penine posebej.

Belokranjska penina

 

Srednje globoke zlatorumene barve. Penjenje je izdatno. Mehurčki so manjši, dokaj pogosti. Cvetica je srednje poudarjena, prijetna, najdemo mladostne in dozorele zaznave. Limetam, kruhova skorja, citrusi, tudi med. Suho v ustih, lepo zrelih visokih kislin in srednjega telesa. Najdemo prijetne zaznave po jabolkih. Tekstura mehurčkov je prijetna. Lepo urejena, brut nature penina.

Belokranjska penina Sturm

Penina Ana

Osnova za penino Ana je 100% modri pinot. Popolnoma zdravo grozde ročno potrgamo konec avgusta, ko vsebuje še obilico kislin in nižjo stopnjo sladkorja. Po zaključeni malolaktični fermentaciji ter drugi fermentaciji v steklenicah, penina zori 24-36 mesecev na drožeh.
Barva je nežna lososova, mehurčki drobnejši, penjenje živahno. V cvetici najdemo tako note svežih rdečih sadežev, predvsem gozdnih jagod, kot tudi zorilne note po kruhovi skorji, maslu. Penina je zelo suha, brut natur, brez dodanega sladkorja v odpremnem likerju. Lažja in živahna.
Aperitivna penina, ki se dobro prileže tudi k jedem.

Šturm - penina Ana - rosé 0.75 l