Bela kolekcija
Beli pinot
Pridelan je izključno iz grozdja sorte beli pinot. Zdravo in izbrano grozdje specljamo in ga 24 ur hladno maceriramo. Po končanem vrenju zori 4-5 mesecev na drožeh, da pridobi na značaju in polnosti. Na trgu se pojavi približno 6 mesecev po trgatvi.
Vino je suho, odlikuje ga nežna, sadna cvetica, visoke kisline in zmerno telo. Ujame se z večino hladnih predjedi, ki si jih lahko zamislite.
Sauvignon
Sauvignon pridelamo izključno iz sorte sauvignon. Zdravo in izbrano grozdje specljamo ter ga 24 ur hladno maceriramo, da pridobi na intenzivnosti arom. Po končanem vrenju zori 4-5 mesecev v jeklenih cisternah na drožeh, da pridobi na značaju in polnosti. Na trgu se pojavi približno 6 mesecev po trgatvi.
Vino je suho, odlikuje ga izrazita zeliščna cvetica, ki spominja na bezeg, pokošeno seno, kosmulje, v toplejših letnih tudi nekoliko na tropsko sadje. Je srednjega telesa z obilico kislin. Kljub jasno izraženi cvetici je lahko zelo dober aperitiv, odlično se znajde ob jedeh s šparglji, paradižnikom, papriko …
Pinot rosé
Pridelan je izključno iz sorte modri pinot. Zdravo in izbrano grozdje specljamo in hladno maceriramo 24 ur, da pridobi nežno rubinasto barvo ter sadno cvetico, ki spominja na rdeče sadeže, jagode. Uporabimo le samotok. Vino zori 4-5 mesecev v jeklenih cisternah.
Suho vino, lažjega telesa, z obilico šarma in pitnosti. Ujame se z večino lažjih jedi, še posebej poleti.
Iz revije Vino
Mnenje v reviji Vino v članku o roséjih (2/2015, str. 34): … intenzivna svetlo marelična: da pinot rad zavije proti lososnemu/bakrenemu odtenku, je dejstvo, zato lahko tako barvo le pohvalimo; prvi vtis: sadno homogena cvetica; nič fenolov/trpkosti, strukturno, kar polno in uravnoteženo. Še po dveh letih nobenih znakov utrujenosti – je za to odgovoren modri pinot ali vinar? (Dušan Brejc)
Modra frankinja
Pridelana je izključno iz grozdja sorte modra frankinja. Zdravo in izbrano grozdje specljamo, nakar ga pustimo na tropu okrog 14 dni na temperaturi med 28-30°C. V tem času vino zaključi tudi alkoholno vrenje. Po vrenju se poteče delna malolaktična fermentacija (mlečnokislinski razkis). Vino zori 6 mesecev v jeklenih cisternah ter starih lesenih sodih, da ohrani sortne karakteristike, ki spominjajo na rdečkaste gozdne sadeže ter pikantne note črnega popra. Je suho, z obilico živahnih kislin, lepo svežino ter nižjo vsebnostjo taninov. Telo je lažje, do srednje, odvisno od letnika. Odlično je ob suhomesnatih jedeh, pici, testeninah.
Iz revije Vino
Mnenje v reviji Vino v članku o modri frankinji (1/2014, str. 30): Sturm, 2012 • Pohvaliti: gosto temno barvo višnje in vijolični rob, strukturo pred sadnostjo, kleno kislost pred eleganco, bogastvo taninov in vse, kar govori v prid staranja. Izboljšati: Samo počakati! Razmisliti: kolikšno koncentracijo zaznav je možno doseči z minimalnim vplivom lesa? (Dušan Brejc)
Modri pinot
Pridelan je izključno iz sorte modri pinot. Zdravo in izbrano grozdje specljamo, nakar ga pustimo na tropu okrog 14 dni pri približno 30°C. Po vrenju se poteče delna malolaktična fermentacija (mlečnokislinski razkis). Vino zori 6 mesecev v jeklenih cisternah in starih lesenih sodih, da ohrani sortne karakteristike, ki spominjajo na rdeče sadeže, jagode, maline. Vino je suho, jasnih kislin, z nižjo vsebnostjo taninov, srednjega telesa in elegantnim karakterjem. Zelo dobro se poda suhomesnatim jedem, perutnini, pici, testeninam in jedem z gobami.